Robert Versteeg

Wat ik ben

Ervaren manager met focus op business operatie, versterken van performance en organisatie capaciteiten en verbeteren van talent & team prestaties gebaseerd op data gedreven besluitvorming

Waar ik werk van maak

Leiderschap in organisaties versterken om betere beslissingen te nemen over talent, markt en bedrijfsvoering, dat is wat ik doe. Dat doe ik door hen met relevante beslisdata en functionele expertise te ondersteunen.

Specifieke ervaring en vaardigheden richten zich op Organisatie Ontwikkeling met focus op talent & business performance en operatie: business process improvement (operational excellence) en business development, talent acquisitie, talent assessment (psychometrie), leiderschapsontwikkeling, talent ontwikkeling. Bedrijfsadvies (MKB Domein, IDEA). Human Resources Management incl. HR & organisatie transformatie (EMEA) en Human Resources Development (global).

Hoe ik ben opgeleid

Op de Christelijke Hogeschool Ede heb ik de studie Personeel & Arbeid afgerond. Na het behalen van mijn diploma volgde ik verschillende management- en HR- applicatiestudies. Aan TIAS School voor Business en Society heb ik het executive masterprogramma (Msc) Management & Organisatie afgerond en mij verdiept in de organisatie uitdagingen van vandaag en morgen.

Hoe ik ben gevormd

Sinds 1992 ben ik werkzaam in nationale en internationale HR- en managementposities in Profit, Publieke, Onderwijs, Zorg en Charitas organisaties. Een loopbaan van HR via Management en Advies naar Bedrijfsadvies, waarbij mijn focus ligt op het ontwikkelen van organisaties en hun leiderschap, talent en bedrijfsvoering.

25+ jaar in consultancy & interim-management hebben mijn organisatie- & functie kennis en analytische vaardigheden vergroot. Zelfstandig ondernemerschap houden me scherp op klantvraag naar resultaat & ROI. Werken in zeer diverse en internationale omgevingen helpen me om organisatie sensitief te zijn.

Wat ik nog meer doe: second life

Ik ben ook gevormd als reserveofficier bij de krijgsmacht. Met de rang van luitenant kolonel bij de Koninklijke Landmacht ben ik momenteel als strategisch adviseur verbonden aan 1CMI Commando en hou mij bezig met private sector development in civiel-militaire samenwerking. Ik ben vier keer uitgezonden geweest. Momenteel begeleid ik de complexe samenwerking in het kader van adaptieve krijgsmacht tussen verschillende marktpartijen en de krijgsmacht.

Mijn werkzaamheden spelen zich veelal af in een internationale werkomgeving waarin de dagelijkse voertaal Engels of Duits is.

Als toezichthouder in jeugdwelzijn en met name het primair onderwijs heb ik sinds 2004 gewerkt aan de professionalisering van de toezichthoudende kwaliteit door aan gezonde tegenspraak te werken in een steeds complexer wordende onderwijsbedrijfsvoering waarin de leerling centraal kan blijven staan. Fusie, inter-organisationele samenwerking en grootschalige huisvesting zijn daarin belangrijke thematieken geweest.

"Als je niet wilt wat je hebt, doe dan niet wat je deed”.
WhatsApp chat